Megújult a Civilek Háza Fényeslitkén

2014.05.08.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból falumegújításra és –fejlesztésre 2012-ben igénybe vehető támogatás keretében, a Felső – Szabolcsi LEADER Helyi Akciócsoport által nyújtott támogatásnak köszönhetően Fényeslitke Község Önkormányzata 14.999.449 Ft támogatást nyert a Civilek Házának felújítására.

A fejlesztés eredményeként olyan közösségi helyet alakított ki az önkormányzat, mely kollektív, családbarát helyet tud biztosítani a község lakóinak. A beruházás során az épület új tetőhéjazatot kapott, elkészült az épület tetőtéri szigetelése, a nyílászárók cseréje, a homlokzati szigetelés, a konvektoros fűtési rendszer felújítása, valamint kiépítésre kerültek a vizesblokkok, új mosdó és zuhanyzó kialakításával.

A felújított épület biztosít majd helyet a településen működő és tevékenykedő civil szervezeteknek, valamint a sportolni vágyó és szerető embereknek egy fitnesz és konditerem kialítása biztosít majd megfelelő kikapcsolódást. Az épület emeleti helységében szálláshely kerül kiépítésre.

Az épület műszaki átadása a napokban megtörtént, a berendezést követően hamarosan igénybe vehetik a község civiljei, lakosai.

Darányi Ignác Terv - Új Magyarország Vidékfejlesztési Program

Elérhetőségeink

Fényeslitke Község Önkormányzata

4621 Fényeslitke, Kossuth u. 96. Tel.: 45 / 447 - 011, Fax: 45 / 547 - 011, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.