Urológiai szűrővizsgálat

A veszélyeztetett korban lévő Hölgyek ingyenes emlőrák szűrése mellett figyelmünket a Férfiak irányába is kiterjesztjük. Javaslatomra a 45-65 év közötti – az orvosi szakvélemények alapján – korosztály prosztata illetve teljes urológiai szűrését ingyenessé tesszük. Önkormányzatunk közel 320 férfi Polgártársunknak ad lehetőséget a szűrésre illetve megelőzésre, természetesen teljes körű igényfelméréssel. Megszűnt a kisvárdai urológiai osztályos ellátás, így hátrányba kerültek a vidéki emberek,  a fényeslitkeiek is. Részletekről az érintettek személyes, írásos megkeresést kapnak. Képviselőtestületünk Drimbáné Dr. Karakó Erzsébet háziorvost, alpolgármestert bízta meg a program végig futtatásával. Az OEP. által nincs finanszírozva, ezért a felmerülő költségeket (8.000 Ft/páciens) biztosítjuk.

A vizsgálat november-december hónapban  pénteki napokon a késő délutáni-kora esti órákban történik  a helyi családorvosi rendelőben.  Az érintett korosztály tagjai névre szóló meghívót kapnak, amely tartalmazza a vizsgálatuk  időpontját és  minden szükséges tudnivalót. A vizsgálathoz regisztráció szükséges, mert az igényeket fel kell mérni és a vizsgálat előkészítését el kell végezni. Ennek a módja az, hogy a behívó levélhez csatolt beleegyező nyilatkozatot aláírva le kell adni a családorvosi rendelőben október 05-ig. Az ehhez szükséges nyomtatványt a behívólevéllel együtt kapják meg. Kérjük, hogy ha regisztrált, akkor a vizsgálaton feltétlenül vegyen részt, hogy az Önkormányzatot ne kényszerítse fölösleges kiadásra. A vizsgálaton azok az érintett  férfiak is részt vehetnek, akik nem a Dr. Karakó Erzsébet praxisához tartoznak, de fényeslitkei állandó lakhellyel rendelkeznek és megfelelnek a feltételeknek. Beleegyező nyilatkozatot nekik is  kell adniuk a fényeslitkei családorvosi rendelőben október 05-ig.

Mártha Mihály Tibor
polgármester

Elérhetőségeink

Fényeslitke Község Önkormányzata

4621 Fényeslitke, Kossuth u. 96. Tel.: 45 / 447 - 011, Fax: 45 / 547 - 011, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.